Embed Link

 

För bokning eller förfrågan av Pierre Eriksson….

Använd antingen nedan formulär, eller kontakta valfri eventbyrå/artistförmedling, eller ring Pierre direkt, 0708-177234.

Pierre’s skivor beställs enklast genom Karlsson’s Musik i Fjärås.

Önskar du ett signerat vykort?

Maila dina uppgifter i nedan formulär och skriv autografvykort

Läs också gärna FAQ (Ofta Förekommande Frågor).

 

I studion spelar jag in all min musik, men också din musik. Jag jobbar med ProTools HDX, Genelec-monitorer, Microtech Gefell, AKG och Röde mickar. Specialbyggda micpreampar och serietillverkade från Focusrite. Jag ger dig dragspelsspåret du saknar. Snabbt, enkelt och med hög kvalité.

Soloskivor:

 1984 Lillpojken Pierre Spelar (LP)
1986 Pierre Eriksson
1995 Humlan
2004 Wonderful
2009 Bara Sväng
2011 Bara Blandat
2014 Bara Blandat II

Andras skivor i urval:

1999 Stanna En Stund – Lotta Engberg
2001 Oh Mama Mama Mama – Umberto Marcato
2002 Det är så jag säger det – Håkan Hellström
2003 Harmonika – Kim & Hallo
2003 Silversound i Sommartid – Magnus Johansson
2004 Livet och kärleken / La vie et l’amour – Åsa Fång
2004 The Big Lasse Liten Blues – Owe Thörnqvist
2005, 20 Godbitar – Matz Bladhs
2005, Rosewood – Rolf Jardemark
2006, Vad vore livet utan kvinnor – Black Jack
2006, Boogieman (DVD) – Owe Thörnqvist
2007, Reflektioner – Jim Jidhed
2010, Gulnande Ark – Gåke
2012, L & C 2012 – Christer Sjögren & Lotta Engberg

Jag hjälper er med musikunderhållning i världsklass. Finns önskemål om fler gästartister så har jag ett brett kontaktnät där vi tillsammans kommer fram till bästa lösningen för just ert evenemang. Jag erbjuder en mängd olika musikstilar och varianter. Ta kontakt med mig för mer information. Ert önskemål är nummer ett!

Ljud och ljusanläggningar samt scener, podier och trosskonstruktioner hjälper mitt crew er med. Jag samarbetar också med teknikföretag runt hela Sverige. Alla med mycket hög kvalité.

Behöver ni hjälp med helhetsplaneringen av ert event? Jag står gärna till er tjänst och berättar om mina erfarenheter från tidigare event. Jag har planerat underhållning både för sex personer i ett litet rum och till över tusen personer i en mässhall med 18-mannaorkester. Varmt välkomna med Er förfrågan!

Pierre började fingra på pappas dragspel redan som tvååring. Tre år gammal fick han sitt första pianodragspel. Två år senare sitt första knappdragspel. Vid sex års ålder medverkade han i sitt första TV-program: ”100 dragspel och en flicka”. En SVT-direktsändning från Gröna Lund, Stockholm. Två år senare gjorde han en turné i USA och spelade tillsammans med bl.a. Hasse Tellemar och Walter Eriksson.

Tävlingar
Pierre tävlade i dragspels-VM för juniorer i tidig ålder och placerade sig där på en andra plats. Han tävlade i dragspels-SM som tio, elva och tolvåring och vann samtliga år. Blev vald 1996 som årets dragspelare efter en omröstning av alla medlemmar i Sveriges Dragspelares Riksförbund.

”Kvällen fick en rivstart med den fingerfärdige Pierre Eriksson på dragspel” -Kungälvsposten

Samarbeten
Pierre är något så ovanligt som en solist som också är kapellmästare och ackompanjatör. Pierre har samarbetat och musicerat ihop med en mängd olika artister. Genom åren har det blivit så varierande som t.ex. Thore Skogman, Ebbe Jularbo, Lotta Engberg, Julio Iglesias, Erik Frank, Håkan Hellström, Christer Sjögren, Loa Falkman, Owe Thörnqvist, Totta Näslund, Trazan och Banarne, La Gaylia Frazier, Galenskaparna & Aftershave, Triple & Touch, Bröderna Rångedal, Mats Ronander, för att nämna några.

Inspelningar
Pierre har gett ut sju egna CD’s inklusive en samlingsCD (sin första LP gav han ut vid tio års ålder). Han har dessutom medverkat som dragspelare på ett stort antal av andras CD-skivor.

Musikarrangören
Pierre gör hela tiden diverse musikaliska arrangemang för olika orkestervarianter. Originalmusik med speciell orkestrering, standardverk för mindre besättningar såsom tre eller fem-blås med komp. Även stråkkvartett, träblåskvintett m.m.

Utmärkelser
Pierre har fått en rad utmärkelser och stipendier. Bl.a. Andrew Walter stipendiet 1989 och Hagströmsstipendiet 1997.

Uppdrag
Pierre fick sitt första stora kapellmästarjobb 1993 i TV4 och Bingolotto’s uppesittarkväll. Legendariske Leif ”Loket” Olsson var programledare och tittarantalet över tre miljoner. Sedan dess har Pierre medverkat i en mängd radio och TV-program: Allsång på skansen, Nyhetsmorgon, Café Norrköping, Sommarbingo, P4 Live, för att nämna några. Han har framträtt på de flesta konserthusscener i Sverige. Spelat solodragspel med Göteborgsoperans orkester, ackompanjerat Rikard Wolff på Dramatens stora scen. Varit med och startat dansbandet Barbados. Han har turnerat och gjort framträdande för allmänhet och företag i en mängd länder.

“Som lyssnare och åskådare är det svårt att tänka sig att det går att hämta så mycket mer ur dragspelet” -Örnsköldsviks Allehanda

Övrigt
Pierre har undervisat på musikgymnasium i ämnen såsom dragspel, accordeon och musikensemble. På senare tid ger han endast masterclasses i mån av tid. Han är en av få dragspelare i världen som lanserat sin egna SmartphoneApp, där man som nybörjare kan lära sig spela dragspel.